Vép Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2024. március 28.  Gedeon
Tündérkert_2015
VÉP
.hu
Megosztás
2017. márc. 01.

FELHÍVÁS bölcsődei ellátás biztosítási iránti igény felmérésére

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 94. § (3a) bekezdése szerint, ha bölcsődei ellátásra az adott településen legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település - jogszabályban meghatározottak szerint megállapított - 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, a települési önkormányzat köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról.

A Gyvt. 175. § (5) bekezdése alapján a települési önkormányzatnak 2018. december 31-éig kell eleget tennie a Gyvt. 94. § (3a) bekezdésben foglalt kötelezettségének.

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV.30.) NM rendelet 34. §-a előírja azt, hogyha a települési önkormányzat nem biztosít bölcsődei ellátást, - a Gyvt. 94. § (3a) bekezdésében foglaltak végrehajtása érdekében -, minden év március 1-jéig a helyben szokásos módon felhívást tesz közzé arról, hogy a szülő vagy más törvényes képviselő április 15-éig jelezheti a települési önkormányzat felé a bölcsődei ellátás biztosítása iránti igényét.

A fenti jogszabályokra tekintettel felhívom a szülők vagy más törvényes képviselők figyelmét, hogy a bölcsődei ellátás biztosítása iránti igényüket írásban 2017. április 15-éig jelezhetik Vép Város Önkormányzata felé. (9751 Vép, Rákóczi utca 8.)

Vép, 2017. március 1.

 

                                                                                   Kovács Péter

                                                                                   polgármester

 

Vissza
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a város eseményeiről, programjairól!
Térkép
Legfrissebb galériák