Vép Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2024. június 18.  Levente
Tündérkert_2015
VÉP
.hu
Megosztás

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Vép-Bozzai

Vezető: Kóbor Attila tűzoltóparancsnok
Telefonszám: 06/94-353-377, 06/20-968-73-70
Cím: 9751 Vép, Kolozsvári utca 1.

Vépen 1880-ban alakult meg a tűzoltó egyesület. A cégbíróságnál 1997-ben került bejegyzésre, ekkor egyesült a két település Tűzoltó Egyesülete. A vezetőség tagjai: Varga László elnök, Beke Szabolcs titkár, Kóbor Attila parancsnok. Az alapszabály szerint ötévente új vezetőséget választanak a tagok. A taglétszám jelenleg 50 fő, ebből 25 fő aktív, az egyesületben eltöltött évektől függően valamennyi tagnak rendfokozata van. Tagjaink közül 15 fő végezte el eredményesen a tűzoltó 40 órás alaptanfolyamot, 4 - 4 fő rendelkezik motoros láncfűrészkezelői és kismotorfecskendő kezelői képesítéssel, 5 fő „C" kategóriás jogosítvány birtokosa, 3 fő egyéb vezetői engedéllyel is rendelkezik (targonca, daru, kotró- rakodógépek), aktív tagjaink közül 20 főnek van „B" kategóriás jogosítványa. 2005-ben sikerült egy testvérkapcsolatot kiépíteni egy osztrák tűzoltó egyesülettel. A két egyesület között egyre szorosabb kapcsolat alakul ki, ennek a kapcsolatnak köszönhetően évente többször is részt veszünk egymás rendezvényein, valamint 2010. decemberében ajándékba kaptunk egy Volkswagen LT típusú járművet, ami a szakfelszerelés és 9 fő számára alkalmas. Bemutatkozás

Az Egyesület feladata:

 

 
Az Ö.T.E. a működési területén a teljes lakosság részére nyújt szolgáltatást, tűzoltás és kárelhárítás valamint tűzmegelőzés terén. Szükség esetén ott is segítséget tudunk nyújtani ahol erre szükség van. Tagjaink önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végzik önzetlen tevékenységüket az egyesület keretein belül is, aktívan kiveszik részüket a város életében, segítenek a feladatok, programok szervezésében, lebonyolításában (nagyobb városi rendezvényeken segítünk a forgalomirányításban valamint az értékek őrzésében). Feladataink elvégzésében sok segítséget kapunk a helyi lakosoktól és szervezetektől: önkormányzat, rendőrség, polgárőrség. Mindezek mellett fontos feladataink közé tartozik az ifjúság nevelése.
Erőforrásaink fejlesztése érdekében a meglévő tagok képzését tartjuk a legfontosabb feladatnak, természetesen a helyi lakosságot is szeretnénk még jobban bevonni az egyesület munkájába.
A siker érdekében a rendezvényeken bemutatót tartunk, új tagokat toborzunk és az önkéntes munka hasznosságáról igyekszünk meggyőzni az embereket. Fiatalok aktivizálása – a helyi általános iskolával együttműködve az egyesület életének bemutatása alapvető tűzvédelmi ismeretek átadása és az utánpótlás biztosítása.

Az egyesület elnöke: Varga László Vép, Dózsa u. 30.
Titkár: Beke Szabolcs Vép, Széchenyi u. 12. +36/20-36-16-544
Parancsnok: Kóbor Attila 9751 Vép, Arany J. u. 19. 94/353-377

Parancsnok helyettes: Horváth Péter 9751 Vép, Dózsa Gy. u. 14. 

 

Honlap: www.vepbozzaiote.eoldal.hu 

E-mail: vep-bozzai-o.t.e@freemail.hu 

Vissza
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a város eseményeiről, programjairól!
Térkép
Legfrissebb galériák