Vép Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2023. december 08.  Mária
Tündérkert_2015
VÉP
.hu
Megosztás
2014. nov. 20.

Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?

A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének tájékoztatója

2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.

A cél az, hogy egészségesebb élelmiszerek fogyasztásával - több friss zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona adásával, kevesebb só és cukor felhasználásával - javuljon az egyén életminősége, csökkenjen a túlsúlyosok, és az ennek következtében kialakuló megbetegedések száma. A közétkeztetés a lakossági csoportok egészségi állapotának alakulásában - különös figyelemmel a gyermekkorra - jelentős szerepet tölt be.

Sohasem késő változtatni! De nem csak a közétkeztetésben fontos, hanem az otthoni környezetben is! A Népegészségügyi Intézet  tisztelettel kéri mindazok - közétkeztetők, intézményvezetők, szülők, pedagógusok - segítségét, példamutatását és támogatását, akik részt vesznek és felelőséggel tartoznak a felnövekvő generáció táplálkozási szokásainak kialakításában. Közös cél kell, hogy legyen az egészséges közétkeztetés megvalósulása.

A Népegészségügy Intézetek a közétkeztetés táplálkozás-egészségügyi követelményeinek rendszeres figyelemmel kísérésével, oktatással és tanácsadással vesznek részt a cél elérése érdekében. Tegyünk közösen azért, hogy a gyermekek, betegek, idősek egy egészségesebb, változatosabb, az élettani szükségleteknek megfelelőbb közétkeztetés részesei lehessenek.

 

Vas Megyei Kormányhivatal

Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve

 

 

 

Vissza
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a város eseményeiről, programjairól!
Térkép
Legfrissebb galériák