Vép Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2024. március 28.  Gedeon
Tündérkert_2015
VÉP
.hu
Megosztás
2013. márc. 13.

Felmérés az Országos Digitális Átállási Programhoz

Személyesen keresnek fel egyes háztartásokat Vépen a Központi Statisztikai Hivatal által megbízott, fényképes igazolvánnyal rendelkező felmérők.

Legkésőbb 2014. december 31-ig kell megvalósulnia Magyarországon a digitális átállásnak.

Az Országos Digitális Átállási Program (ODAP) során az átálláshoz szükséges technikai feltételek megteremtésében az állam minden rászoruló - kizárólag analóg földfelszíni műsorvételi lehetőséggel rendelkező - jogosult számára támogatást nyújt.

Az állami gondoskodás megvalósulása érdekében előzetesen egy felmérést kell végezni, melynek során a Központi Statisztikai Hivatal által megbízott, fényképes igazolvánnyal rendelkező felmérők személyesen keresik fel az érintett háztartásokat.

A Központi Statisztikai Hivatal  megyei felelősének tájékoztatása szerint a felmérés csak a kijelölt személyekre terjed ki. A felmérés időszaka: 2013. március 11.- június 17.

A felmérők ebben az időszakban felkeresik a kijelölt címeket, azonosítják az adott címen megjelölt személy(eke)t, tájékoztatják őket az átállási programról, és a beszélgetés, a helyszíni felmérés során tisztázzák, hogy a kijelölt személyek közül ki(k) jogosultak a támogatásra, valamint, hogy milyen állami támogatási formák közül választhatnak. A kijelölt személlyel együtt a megfelelő dokumentumokat a helyszínen kitöltik és aláírják. A dokumentumok hatósági bizonylatnak minősülnek, személyes adatokat tartalmaznak.

A felmérés nem egyszerre zajlik minden településen, a felmérők a megyei felelős által meghatározott ütem szerint végzik a feladatukat.

További információkat a www.nmhh.hu hivatkozáson találhat.

 

Vissza
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a város eseményeiről, programjairól!
Térkép
Legfrissebb galériák