Vép Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2024. július 25.  Kristóf, Jakab
Tündérkert_2015
VÉP
.hu
Megosztás
2016. ápr. 14.

Tájékoztató az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról és a családalapítási támogatásról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Vép Város Önkormányzat Képviselő-testülete módosította az első lakáshoz jutók önkormányzati támogatásáról szóló önkormányzati rendeletet.

 

A módosítás következtében jogosult lehet támogatásra az egyedülálló kérelmező, valamint az a kérelmező is, aki ingatlan résztulajdonával rendelkezik, az ingatlant öröklés jogcímén szerezte, öröklésével egyidejűleg az ingatlanon haszonélvezeti teher jött létre, a kérelmező szülője vagy nagyszülője az ingatlanban állandó lakóhellyel rendelkezik, és a szülő vagy nagyszülő életvitelszerűen is az ingatlanban él, amennyiben a rendelet további feltételeinek megfelel.

A képviselő-testület rendeletet alkotott a családalapítási támogatásról, mely szerint vissza nem térítendő, 250 000 forint összegű családalapítási támogatásban részesülnek első közös gyermekük megszületésekor azok a szülők, akik a gyermek születése napján házasságban, vagy élettársi kapcsolatban élnek, a gyermek és a szülők a gyermek születése napján ugyanazzal a vépi állandó lakóhellyel rendelkeznek, a szülők betöltötték 20. életévüket a gyermek születése napján, és egyik szülő a kérelem benyújtását megelőző egy évben folyamatosan az egészségbiztosítás nyilvántartásában biztosítottként szerepelt.

A családalapítási támogatásban részesített kérelmezők igazolni kötelesek, hogy a támogatás folyósítását követő 5 év elteltével is állandó vépi lakóhellyel rendelkezik a gyermek és legalább az egyik szülő, tartózkodási helyet máshol nem létesítettek, és életvitelszerűen Vépen élnek. Ellenkező esetben a támogatást egy összegben kötelesek az elrendelése napján érvényes jegybanki alapkamattal megemelt összegben visszafizetni.

A 2016. évben, a rendelet hatálybalépése előtt született gyermekek után is igényelhető támogatás a rendelet hatálybalépését (április 2.) követő 60 napon belül. Tehát  a támogatás csak a 2016. január 1-jén, vagy azt követően, a 2016. évben született gyermekek után igényelhető!

Az érintett szülőket a hivatal levélben tájékoztatja a családalapítási támogatás igénylésének lehetőségről.

A rendeletek teljes szövege és a benyújtandó kérelemnyomtatványok letölthetőek a Hivatal menüpontból.

 

                                                     Vépi Közös Önkormányzati Hivatal

 

Vissza
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a város eseményeiről, programjairól!
Térkép
Hirdetés
Legfrissebb galériák