Vép Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
2024. március 19.  József
Tündérkert_2015
VÉP
.hu
Megosztás
2020. ápr. 06.

TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00003


A bölcsődei ellátás feltételrendszerének megteremtése Vépen

Kedvezményezett neve: Vép Város Önkormányzata

Projekt címe: A bölcsődei ellátás feltételrendszerének megteremtése Vépen

Szerződött támogatás összege: 315 743 671 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-VS1-2019-00003

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt átfogó célja a vépi bölcsődei ellátás helyi infrastrukturális feltételrendszerének megteremtése révén Vép város, valamint a vonzáskörzet részét képező Bozzai község népességmegtartó erejének növelése, a helyi társadalmi kohézió erősítése. Az ellátás minőségének érdemi javulása és a kapacitások növelése nagymértékben elősegíti a településeken élő kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését.

A specifikus cél a bölcsődei feladatok ellátásához szükséges épület megépítése, új férőhelyek kialakítása céljából, valamint az akadálymentesítés feltételeinek megteremtése.

A fejlesztés hozzájárul a pedagógiai és módszertani reformokhoz, támogatja a tartalmi fejlesztéseket, biztosítja a korszerű és egészséges nevelési feltételeket.

Vép, mint a tervezett bölcsőde vonzáskörzetének központi települése, bölcsőde létesítésére/átalakításra alkalmas meglévő épülettel nem rendelkezik, ezért kénytelen zöldmezős beruházást tervezni. A bölcsőde elhelyezését tekintve, Vépen az igényeket leginkább kielégítő, és a település rendezési tervének megfelelő részen kerülne kialakításra. Az építés helyszíne: Vép, Szt. Imre u. 1., hrsz: 688/2.  A településközpontban elhelyezkedő óvoda, önkormányzati hivatal, közösségi tér közvetlen szomszédságában lévő, az északi oldalról a Szent Imre, a keleti oldalról a Rákóczi utcák által határolt telken, elegendő zöldterülettel, megfelelően elkülönítve illeszkedik a város településszerkezetébe.

A kétcsoportos, 24 férőhelyes új bölcsőde földszintes épülete a meglevő óvoda épületéhez a konyha kiszolgáló helyiségén keresztül csatlakozna, a játszóudvar az óvoda udvarától elkülönülne. A meglévő óvoda telkével szomszédos telket az önkormányzat megvásárolta, majd a két telek összevonásával a beruházásához szükséges telekméretet biztosította. A tervezett bővítmény 436 m2 alapterületű, megfelel az energiahatékonysági és akadálymentesítési követelményeknek is, megújuló energia napelem formájában tervezett.

A bölcsőde működéséhez a kötelező eszközök beszerzése, beépítése szintén részét képezi a projekt műszaki tartalmának. A működéshez szükséges bútorok (konyhabútor, szekrények, öltözőpad és öltözőszekrény, pelenkázószekrény, irodai székek és asztalok, fektetőágy, gyermekbútorok, takarítószer-tároló, stb) és egyéb eszközök (pl. számítógép, ágynemű, törülközők, mosógép, szárító, vasaló, hűtő), illetve játszóeszközök képezik a beszerzendő eszközöket.

A kiviteli és engedélyezési tervek rendelkezésre állnak, a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést 2020.08.14-én írta alá polgármestre a nyertes ajánlattevővel.

Vissza
Hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhessen a város eseményeiről, programjairól!
Térkép
Legfrissebb galériák